Melody

                                            Melody 


Far: Fireball v.St. Polderzicht
MorAriel

Melody är en liten shetlandsponny som är född 2003 och är fux. 


Vi köpte Melody i oktober 2012. 
Hon är en liten söt shettis som har en del egen vilja, men hon är också jättemysig. 
Dom första månaden så var helt omöjliga. Det kunde ta över 1-2 timmar att få fast hon i hagen och hon tyckte att matte bara var en liten skit som man hur lätt som helst kunde klampa över. Jag förstod inte riktigt hur hon fungerade. Men nu går det bättre och bättre, vi har börjat ha roligt tillsammans och vi har börjat förstå varandra. 


Melody är en dam som inte har något mitt i mellan tempo, utan oftast ska hon försöka slå värdsrekord i att gå långsammast eller springa jättefort.
Hon har stått i flock hela sitt liv och det märks mycket i träningen. Hon förstår kroppspråk ganska så bra. Hon är en ganska låg i rang och låter Fairy styra och bestämma.
Hon är inte inriden och det är inte något som jag kommer att  börja i första taget, med tanke på att jag är alldeles för lång och om jag skulle rida hon så skulle hon få sex ben. Men istället så tänker jag försöka köra in min lilla tjuskalle, har påbörjat inkörningen lite gran. Bland annat vant hon med bett och just nu håller jag på att lära hon rötkomandona och vad dom olika tygeltagen betyder.  

Med Melody utövar vi det mesta trick träning hon kan visa tänderna och påbörjad buga, NH, promenader, longering mm och snart tömkörning och förhoppningsvis körning någon gång i framtiden. 

Även Melody har hjärta och hjärna på rätt plats, vist ibland är hjärnan något för stor och för smart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar